JÓTIFUTI 2012
2012-05-12
Karcsinak
VII. Down Világnapi Gála, Nyíregyháza
2015-03-23

A debreceni Angyalszív Down Alapítvány, a Down Egyesülethez csatlakozva Hajdú-Bihar megyében is elindítja a „0321-Kihívás – Játék előítéletek nélkül” című interaktív kalandjátékát.

A projekt célja a Down-szindrómások megismerésének és az előítéletek leküzdésének segítése. A játékban részt vevő gyerekek és felnőttek tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogy milyen lehet “nehezített pályán” mozogni, Down-szindrómásként élni, és érzékelhetik azt is, hogy a nehézségeket összefogással ellensúlyozni lehet, együttműködéssel feloldhatók a különbségekből adódó problémák.

A Down-szindrómát leggyakrabban az okozza, hogy a 21-es kromoszómából a megszokott 2 helyett 3 van jelen. Erre utal a Down Világnap dátuma: március 21., azaz 03.21. A 0321-Kihívás feladatai olyan nehézségeket modelleznek, amelyekkel a Down-szindrómások mindennapjaikban találkoznak, és arra tanítanak, hogy ezeket a nehézségeket át lehet hidalni, ha megfelelő segítséget nyújtunk nekik. A szakemberek remélik, hogy az így kialakuló nyitottság „talaján” hosszú távon elindulhatnak azok a változások, melyek egy befogadóbb társadalmi attitűdhöz vezetnek.

Az Angyalszív Down Alapítvány szeretné, ha minél több hajdú-bihar megyei oktatási intézmény bekapcsolódna a kezdeményezésbe. Először 2015. március 18-án, szerdán a Gönczy Pál Általános Iskola ötödik osztályos diákjai próbálják ki a 0321-Kihívás című interaktív kalandjátékot, de már több debreceni általános iskola is jelentkezett a programba.

1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.