A combcsont törése: besorolás és típusok

Csípőkárosodás, Milyen betegségek okozják a csípőfájást:

Extra-artikuláris - a csont részei, amelyek nem csípőkárosodás meg a térdben vagy a csípőízületben Intra-artikuláris - a kötés részét képező részek károsodása fej, nyak, hondíszek Nyitott - a "kijárat" csontok ki a szakadt lágy szövet Zárt - a csont megszakad a lágy szövetek külső felszakadás nélkül.

Mit tegyek?

A comb combcsontjai jellegzetes sérülést okoznak. Érdemes csípőkárosodás minden egyes helyszínt részletesebben.

csípőkárosodás

Csípőtörés Csípőkárosodás combcsont felső részének töréspontja több helyen van: Viszont a csípőtörés lehet: Medial - a hiba sor középen helyezkedik el Oldalirányú - oldalirányú szakadék Az elmozdulású törések a fej elmozdulási típusának megfelelően vannak osztva: varus - a fej lefelé, belülre tolódik valgus - az elmozdulás iránya felfelé kifelé amikor csípőkárosodás töredék belép a csontba. A legnehezebb és legveszélyesebb az utolsó típusú csípőtörés. Itt komplikációk alakulnak ki gyakran, a helyreállítási periódus késik, csípőkárosodás az idős csípőkárosodás kedvezőtlen prognózissal jár.

Az alsó comb törése A csont alsó, disztális része rendkívül ritkán tör ki.

Etiológia és kockázati csoport

Ezek a sérülések általában intraartikuláris jellegűek és térdre eső vagy erőteljes ütődésnek vannak kitéve a térdben. Az egyik, nagyon ritkán két szivárgás csípőkárosodás.

Ez a sérülés nem minősül veszélyesnek. Konzervatív módon kezelik, a lábat a behelyezés után és a töredékek rögzítése után hétig rögzítik.

csípőkárosodás

A traumát akut fájdalom jellemzi. Csípőkárosodás áldozat elveszíti önálló képességét. Látszólag a comb változtatja alakját, a láb természetellenesen kiderül.

Ha az ilyen sérüléseket nagy erőből külső erők jellemzik. Gyakran vannak nyitott törések, amikor a lágy szövetet elvágja a csont.

A legnagyobb orvosi portál, amely az emberi test károsodását szolgálja

A csípőtörés tünetei A csípőtörés jelei és tünetei a kár helyétől és típusától függenek. Így az intraartikuláris sérülések az ödéma, a közepes intenzitású fájdalom, a haematoma de nem feltétlenül manifesztálódnak.

Nem szteroid antireumatikus gyógyszerek napos kurzusok A regionális vérkeringést javító gyógyszerek 10—14 nap rehabilitáció: 4. A kezelés folytatása a klinikán kezdődött.

Az alsó csípőkárosodás belül intraarticularis hip-károsodás okozza a térd duzzanatot, a láb mozgásának korlátozását és a flexiós amplitúdó csökkenését. A csonttest középső rész elmozdulásával járó törését a láb mozgásának teljes elvesztése csípőkárosodás, habár sokkban sok lépés léphet fel a sérült végtagokon.

Akut fájdalom a csípőnél, duzzanat és hematoma.

ízületi gyulladás, ahonnan

Nyitott törés esetén a csont részei láthatók. Néha a comb combcsontja lehetetlenné teszi a mozgást. De gyakrabban fordul elő a beteg: Nem egyértelmű fájdalom az csípőkárosodás. Idős betegek hajlamosak az ilyen fájdalomról az ízületi gyulladásról vagy a stroke-ról, amikor leesnek, és azonnal orvosi segítséget nem kérhetnek.

A csővezetékből a folyadék eltávolítására vízelvezető nyílást alkalmaznak.

A károsodott végtag rövidítésével kialakult sántaság, amelyet az áldozat fájdalomszindrómára utal. Egy jellegzetes tünet egy "ragadós sarok", amikor az áldozat nem tudja felemelni a lábát "a padlóról" fekvő vagy álló helyzetben.

Hematoma az ágyékban kialakult csípőkárosodás " A sérült csont rántása hallható, amikor a beteg az ágyban fordul.

A combcsont törése: besorolás és típusok - Ekcéma

csípőkárosodás Fájdalom, amikor megpróbálja érezni a helyet, ahol a lábát varrják A jellegzetes tünet az éles fájdalom a combban, amikor megérinti a beteget a saroknál. A csípőtáji törést 1,5 literes vérveszteség kísérte, amely belsõ, amikor a törés zárva van. Az első segítség és a csípőkárosodás való gyors szállítás ilyen helyzetben döntő fontosságú a további kezeléshez. A sérült személy nyugodtan viselkedhet.

Próbálj felkelni, menjen haza, vagy megszabaduljon a gondjától.

A betegség jellemzői

Ez a csípőkárosodás a fájdalomra és az érzelmi sokkra jellemző. Elsősegély a csípőtöréshez Értsd meg, hogy az áldozat sérült csípő lehet a külső jelek és panaszok. Ha kétségei vannak a páciens sérülésének jellegével kapcsolatban, akkor a sarok vagy az alsó lábszár kopoghat.

csípőkárosodás

Ha ez fájdalmas reakciót okoz a combban, akkor azonnal mentőt kell hívni és az azonnali elsősegélynyújtást folytatni: Segítség a páciensnek a fájdalom és pszichológiai sokk kezelésére. A fájdalomcsillapítókat tablettákban adják Ibuprofen, Ketoral, analógjai. Az állapot enyhítéséhez a csípőkárosodás érzéstelenítés a lidokain spray csípőkárosodás hatékony. Az áldozatot kemény felületre helyezzük lehetőleg pajzsot hordozhatunk, például ajtót.

Mozgassa a sérült lábat a teljes hosszában.

A csípőtörés jelei és kezelése

A csíkot a test oldalán helyezik el, a hónaljtól a lábig. A rögzítéshez minden ízület szükséges.

Ha nincs megfelelő kezelőlap, akkor össze kell kötni a lábakat. Ha a vérzés a kötelezően rögzített időtartamot követően a sérülés helyén található.

A combcsont törése: besorolás és típusok

Ne próbálja meg eltávolítani a ruházatot vagy cipőt a betegtől. Jobb, ha az áldozatot egészségügyi szakemberek segítségével szállítják. Ha az önszállítás nyugodt lesz, és csípőkárosodás arra, hogy a súlyos sérülést szenvedő személy természetes viselkedése sírja, nyög. Fotó 2. Jobb, ha az áldozatot szakemberekre bízzák. Forrás: Flickr Moszkva fotó.

csípőkárosodás krém súlyos ízületi fájdalmakhoz

Az intraartikuláris sérüléseknél a mágneses rezonancia képalkotás MRI sokkal informatívabb. Az elmozdulással és a nagy vérveszteséggel járó sérülések megkövetelik a dömpingellenes intézkedéseket, a vérátömlesztést és a műtétet.

Csípőkárosodás törések esetén a sérülések helyének rögzítése az élvonalban van. Csípőkárosodás terápiás láb rögzítésének lehetőségei: Felfújható gumiabroncs segítségével. A felfújható gumiabroncs csípőkárosodás lábán kopott és felfújt. A rögzítést a talp légnyomásának teljes felületén végezzük. Csípőkárosodás Diterichs gumiabronccsal. Ez egy speciális eszköz, amelyet egy orosz orvos fejlesztett csípőkárosodás a múlt század közepén. A fa gumiabroncs nemcsak határozottan csípőkárosodás a lábat, hanem lehetővé teszi a kihúzását is, ami fontos a csípőtörésnél, elmozdulás esetén.

Az elmozdulás nélküli törések és a töredékek kialakulása esetén a kezelés a sérülési hely mozgékonyságának biztosítását jelenti. Csípőkárosodás körülmények között a csont tapadása természetesen áthalad. Ezzel párhuzamosan gyulladásgátló gyógyszeres kezelést végeznek, nyugtatókat és fájdalomcsillapítókat írnak elő. A sérült területek rögzítését csípőkárosodás beavatkozással végezzük, amikor a csípőkárosodás rögzítjük közvetlenül a csontba osteosynthesis.