A fenyőgyanta használata

Fenyőgyanta kezelése

Tartalom

  Patricia Davis, aromaterapeuta azt magyarázza könyvében, hogy az alapvető fenyőolaj tulajdonságai némiképpen eltérnek a különlegesebb fajok esetében.

  fenyőgyanta kezelése

  A legtöbb gyantát a skót és a tenger mellett élő fajok termelik. A terapeuta figyelmeztet arra is, hogy a törpefenyő gyantáját érdemes elkerülni, hiszen az veszélyes olajnak minősül. Ráadásul fontos az is, hogy a fenyőgyantát mielőtt bármilyen gyógyászati célra vagy illóolajként használnánk fel, érdemes egy orvoshoz vagy hitelesített aromaterapeutához fordulni, aki majd dönt a megfelelő használati módokról.

  fenyőgyanta kezelése

  Sinus fertőzések és a megfázás A fenyőgyanta és a fenyőolaj különféle fertőzések és betegségek esetében is nagy segítséget nyújthat. David javasolja a fenyőolajat a sinus fertőzések és a megfázások kezelésére is.

  fenyőgyanta kezelése

  Az University of Maryland Orvosi Központja is megjegyzi, hogy a kutatások és különféle tanulmányok is igazolták, hogy az arcüreggyulladásban szenvedő személyeknél javult a betegség súlyossága, miután különféle illóolajakat, köztük fenyőolajat használtak a betegeken. A fenyőolajat lehet önmagában használni, de kombinálhatjuk eukaliptusz olajjal vagy teafaolajjal is. Mindkét olaj kiválóan alkalmas a megfázás kezelésére, elsősorban akkor, ha gőzként lélegezzük be.

  fenyőgyanta kezelése

  Izomfájdalom A fenyőgyanta kiválóan alkalmas a fertőzések leküzdésében, de ezenfelül más fenyőgyanta kezelése is segíthet. Képes enyhíteni például az izomfájdalmakat, állítja Fenyőgyanta kezelése Rose aromaterapeuta.

  lumbális artrosis kezelése

  A fenyőolajat ezenfelül masszázsolajként is lehet használni, illetve a fürdőbe is csepegtethetjük, ha ahhoz van kedvünk. Fontos azonban tudni, hogy mivel a fenyőolaj irritálhatja a bőrt, ezért először úgy kell alkalmazni, hogy egy hordozóolajjal felhígítjuk, ha közvetlenül a bőrön alkalmaznánk.

  fenyőgyanta kezelése