Artroszkópos térdműtét

Térdízületi műtét

hírek az artrózis kezelésében

Ennek eredményeként lehetővé válik a különféle elváltozások diagnózisa és kezelése. A teljes fájdalommentesség elérése érdekében a műtétet térdízületi műtét érzéstelenítésben végezzük. A műtét során egy ceruzavastagságú műszert arthroszkóp bevezetünk térdízületi műtét ízületi résbe, mely száloptikás kamerát tartalmaz és a műtéti képet egy monitorra viszi át.

ujjgyulladás fertőző

Ahhoz, hogy az ízületet tisztán láthassuk, steril sóoldattal töltjük fel az ízületi teret. Egy másik apró metszésen keresztül kézi, illetve motorizált műszereket juttatunk be, melyekkel a porcfelszíneket megtapinthatjuk vagy különféle beavatkozásokat végezhetünk.

A műtét után eltávolítjuk a műszereket, és varratokkal bezárjuk a sebet.

térdízületi műtét

A műtét kb. A felépülési idő az arthroszkópos térd műtéteket követően általában gyors, de nagy mértékben függ a kezelt elváltozás súlyosságától.

Térdfájdalom? 🤷‍♀️ FELEJTSD EL EGY ÉLETRE! [6 hetes Program]

A porcgyűrű szakadása esetén, amennyiben az elváltozást jelentős porckopás nem kíséri, általában néhány héttel a műtét után a betegek visszatérhetnek a munkába és rendszerint nem sokkal később a sporttevékenységet is  elkezdhetik. Komplexebb műtéteket követően pl. A következő beavatkozásokra van lehetőség térdízületi arthroszkópia esetén A meniszkusznak nevezett porclemez elszakadása esetén a leszakadt darab eltávolítása, fiatal betegeknél a leszakadt rész visszavarrása Porcfelszín egyenetlenségének elsimítása; Szabadon úszó idegen testek eltávolítása; Térdízületi műtét belhártya túlburjánzása esetén annak eltávolítása; Feszes ízületi tok behasítása.

térdízületi műtét