A csukló alagútszindrómája (carpal tunnel syndroma)

Carpal gyulladás

Ma màr az egész karom fàj egésszen a nyaki es hatizmokig. Fel van duzzadva mozgàsra fàjdalmam van.

  1. Paraziták, amelyek fájdalmat okoznak az ízületekben és az izmokban
  2. A kollagenozis kötőszövetének örökletes betegségei

Ami kozben kiderült reuma betegségem is van. De màr a bokàmban és a baloldali combomban is jelentkezik fajdalom. Folyamatossan külömbözö helyeken az izmaimban gyulladas jelentkezik.

A legnagyobb gondom a karomban érzem és gyogytorna sem segit. Ultrahangos kezelés ront az allapotàn.

Carpalis alagút-szindróma tünetei és kezelése

Van e javaslata mit tegyek tovàbb. Tisztelt Olvasó!

carpal gyulladás a csípőízület kötőszövetének szisztémás betegsége

Panaszait a leírtak alapján nagy valószínűséggel nem alagút szindróma okozza, a tünetek inkább reumás eredetűnek tűnnek. Ezek alapján ortopéd-kézsebészeti teendő nincs, viszont javaslom, keressen fel egy reumatológus carpal gyulladás.

carpal gyulladás

Üdvözlettel: Dr. Boross György üdvözlöm! Én Galló Jánosné vagyok ,problémával szeretném őntöl a véleményt kérni. A másik csuklóm ugyan ez poszttraumás deformáló artrózis a térdben érzés és carpal gyulladás dúzzat is és carpal gyulladás fáj ,kenegetem mindenféle kenőccsel és nem sokat jelent.

Kaptam rá elektromos vizes kezelést de csak egy kicsit javult a helyzet.

Csukló-alagút (Carpal tunnel) szindróma

Szeretnék tanácsot kérni ,mit tegyek a kezeimmel előre is köszönöm. A Seb lassan gyógyul ,de nem ez a nagyobbik baj, hanem, hogy zsibbadnak az ujjaim és a kezem a vállamig, éjjel még erősődik nem tudok aludni. Kérésem hogy mit tehetek hogy megszünjön a fájdalmam. Előre is köszönöm a segitséget.

Kedves Hegyi József!

Mi a Carpalis alagút-szindróma?

Sajnos erre a kérdésre látatlanban nem tudunk szakszerű választ adni. Kérem, keresse fel a műtétet végző orvosát vagy az általa ajánlott gyógytornászt. Olyan gondom van,hogy Panaszaim elég gyorsan fokozódtak. Éjszakánként x is fájdalomra,zsibbadásra ébredtem,nappal sem volt jobb a helyzet. Ezután könyékig húzódott a fájdalom,könnyebb dolgokat sem tudtam leemelni vagy felrakni pl. Így aztán Közben más miatt szedtem Cataflamot.

ízületi betegségek időskori kezelés során nagyon fájdalmas ízület a medence területén

Nem rendszeresen,volt hogy 1x 1 nap,volt mikor másnap nem vettem be,aztán 2x is. Ez a fájdalomtol függött.

Carpal tunnel szindróma

A kérdésem az lenne,hogy létezik az,hogy magától,spontán meggyógyult volna? Vagy csak a Cataflam miatt vagyok most tünetmentes? Köszönöm válaszát!

Kezelés Mit jelent a kifejezés? A carpal tunnel szindroma — vagy carpalis alagút, csuklóalagút szindróma — idegleszorítás a csukló területén. A csukló szintjében van egy tér, az ún. Carpalis alagút szindróma akkor keletkezik, mikor a nyomás a csatornán belül valamilyen gyulladásos vagy térszűkítő folyamat következtében megemelkedik, s ez az idegre nyomást gyakorol.